ما، همیشه علاقهمند بودیم که در حوزۀ فرهنگ بهمنظور ارتقای وضعیت جامعه فعالیتی بکنیم.
فکر کردیم اگر این کار فرهنگی به همدلی و پیوستگی و همبستگیِ ما ایرانیان منجر شود، چه اتفاق خوشایندی است و اگر بتوانیم «با هم اندیشیدن» را یاد بگیریم، چقدر میتواند به پیشرفتِ جامعهمان کمک کند.
علاقهمان به گفتوگو از همینجا ریشه میگیرد؛ زیرا گفتوگو به همۀ اینها، بهویژه به «با هم اندیشیدن»، میانجامد.
بهطور مشخصتر اهدافمان توسعه و اشاعۀ فرهنگ و مفهوم گفتوگو و تفاهم و همدلی؛ آشنایی جامعۀ ایرانی با کاربردهای گفتوگو در توسعه؛ ارتقای روحیۀ جمعی و همبستگی اجتماعی؛ و ارتقای دانش جامعه در حوزۀ علوم انسانی است. هر فعالیتی که به تحقق این اهداف منجر شود، باید جزو کارهای ما قرار بگیرد. کارها و فعالیتهایی مانند آمادهسازی و انتشار کتاب، برگزاری نشستهای تخصصی، مستندسازی، پخش فیلم، برگزاری کارگاه و دورههای آموزشی، هدایت گروههای مطالعاتی و فعالیت در فضای مجازی، برقراری ارتباط با اندیشمندان گفتوگو و مؤسسات و سازمانهای بینالملی که چشماندازی مشترک در مسیر ترویج گفتوگو دارند و غیر اینها.
بهتدریج که فعالیتهای مؤسسه بیشتر و بیشتر شدند، نیاز داشتیم که تیممان را بزرگتر کنیم. از سال ۱۴۰۱ تیممان پنج نفره شد.
ما در حال حاضر کارگاههای عمومی و سازمانی و دورۀ تسهیلگری گفتوگویی را بهشکل حضوری و برخط برگزار میکنیم. در فضای مجازی فعالیت داریم، گروههای مطالعاتی تشکیل دادهایم و به ترجمه و نشر کتابهای تخصصیِ حوزۀ گفتوگو مشغولیم. در برنامههای بینالمللی شرکت میکنیم، و این افتخار را داریم که تنها مؤسسهای هستیم که دورۀ بینالملیِ تربیت متخصص گفتوگوی حرفهای را در ایران، تحت نظارت آکادمی بینالمللیِ گفتوگوی حرفهای، برگزار کنیم(هایپر لینک به صفحه پرکتیشونری).
امیدواریم روزبهروز بر توانمان برای ترویج فرهنگ گفتوگو میان افراد و سازمانها افزوده شود.